Wie we zijn

Flintermann GmbH, gevestigd in Duitsland, en onderdeel van de Arnold Lammering Groep, is al jaren een begrip op de duitse en nederlandse markt op het gebied van isolatieglas.

Overnames en uitbreidingen

In 1866 werd het bedrijf D.Flintermann als groothandel voor staal, kolen en glas in Schuttorf opgezet. Op 1 maart 1981 werd het bedrijf overgenomen door Arnold Lammering, inclusief het personeel. Deze heeft de groothandel in staal samen gevoegd met de groothandel van Arnold Lammering. De glas groothandel als mede de produktie van Isolatieglas is onder de naam D. Flintermann doorgegaan.

In de loop der jaren is de produktie van het isolatieglas uitgebouwd en naar een hoger niveau gebracht. Door het groeiproces werd de lokatie in Rheine al snel te klein. Daarom is door de bedrijfleiding in 1992 besloten om een nieuwe grotere produktie lokatie te bouwen te Salzbergen - Holsterfeld. Deze lokatie is in het voorjaar van 1993 in gebruik genomen. 

Door de fusie met firma Gunther GmbH & Co Kg in september 2001 werd Flintermann lid van het samenwerkingsverband Uniglas GmbH & Co. Kg. In 2008 werd er wederom uitgebreid en werd de firma Flintermann Glasveredelung GmbH & Co. Kg opgezet. Hier wordt gebogen glas geproduceerd en andere speciale glas bewerkingen uitgevoerd. Zoals gebogen gehard en gelaagd glas.  

Het unieke nog unieker

Flintermann Glasveredelung GmbH onderscheidt zich op de glasmarkt onder anderen door de mogelijkheid van gehard gebogen glas, gebogen gelaagd gehard glas, én gebogen isolatieglas in zelfs driedubbele uitvoering aan te kunnen bieden. Daarnaast beschikt Flintermann Glasveredelung GmbH over de nieuwste technieken op het gebied van glasbewerkingen. De veelal CNC gestuurde machines maken zeer speciale producten, die vanwege het unieke vakmanschap bij Flintermann zelfs in geheel Europa worden afgezet.

Bij Flintermann werken in het totaal circa 130 medewerkers. De klanten waar wij ons op richten zijn voornamelijk groothandels, meubelbouwers, metaalbouwers, gevelbouwers, interieurbouwers, sanitairvakhandel. kozijnfabrikanten en de grotere onderhoudsbedrijven.

Flintermann Isolierglas GmbH wordt geleid door Wilfried Schreyer en Flintermann Glasveredelung GmbH door Reinhardt Gruber. Beide heren beschikken over een enorme schat aan kennis, nodig om onderstaande producten te kunnen maken en op de markt te brengen. Flintermann heeft na de uitbreiding 7800 m2 ruimte. Tevens zijn er nog mogelijkheden om deze activiteiten uit te breiden op dezelfde lokatie.

Mogelijkheden die Flintermann Isolierglas GmbH te bieden heeft zijn:

Zonwerende beglazing, hoogrendement glas, driedubbel isolatie glas, veiligheidsglas, geluidswerende beglazing, verschillende roeden verwerkt in het isolatieglas, enzovoorts. Wij verwerken ondermeer coatingen van Luxguard en Interpane, voor zowel zonwerend als warmtewerend glas.

Mogelijkheden die Flintermann Glasveredelung GmbH te bieden heeft zijn:

Gebogen isolatieglas, Gebogen gehard glas , Gebogen gelaagd glas doormiddel van PVB folie, Gebogen gehard gelaagd glas, UV verlijmd glas, CNC geslepen glas, gelakt en geslepen interieurglas, gehard glas, digitale opdruk op PVB folie, met waterstraalsnijden gemaakte individuele vormen, enzovoorts.

Passend advies en contact 

Onze Nederlandse accountmanager Mark Augustijn staat u graag te woord om een passend advies op maat te geven. Vraag naar de mogelijkheden. Mark Augustijn is te bereiken op telefoonnummer 06-51847991. Ook kunt u bellen met 0049-597197060. Mailen naar info@flintermann.nl kan natuurlijk ook. Of gebruik het contactformulier op deze website.