Uniglas is een samenwerkingsverband van nederlandse, belgische, duitse, zwitserse en oostenrijkse onafhankelijke ondernemers in de isolatieglasverwerking en glasbewerking. Het doel is het bieden van voordelen voor de afnemer, onder de vlag van Uniglas. Ook Flintermann is aangesloten bij Uniglas.

Samenwerking gebeurt ondermeer door de uitwisseling en bundeling van kennis en ervaring bij de aangesloten bedrijven.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Gedegen advisering
  • Europese snelle levering, afspraak is afspraak
  • Gemeenschappelijke waarborging van kwaliteit en gemeenschappelijke productontwikkeling
  • Gezamenlijke marketing
  • Omvangrijke verkoop- en producttrainingen
  • Deskundige technische informatie

CE certificering

De CE-markering verklaart dat het glas producten voldoen aan de eisen van de productnorm in lijn met de Europese Construction Products Regulation. UNIGLAS is de eerste coöperatie van producenten van isolatieglas in Europa, die zijn producten CE-gecertificeerd heeft. Producten met de CE-markering worden gekenmerkt door het CE-teken dat of op het product zelf of op de begeleidende papieren is afgedrukt.

Productkwaliteit

De eisen van de consument en de harmonisering van de Europese binnenmarkt concentreren zich steeds meer op de productkwaliteit. Alleen kwaliteitsproducten garanderen het succes van een bedrijf op de lange termijn. Doel van UNIGLAS en zijn vennoten is een consequent kwaliteitsmanagement om steeds een betrouwbare partner voor de afnemers te zijn. Daarbij profiteren alle betrokkenen - architecten/planologen, verwerkers en uiteindelijk natuurlijk ook de consument - van de decennialange ervaringen in het gebruik van glas in de bouw en van de internationale ervaringsuitwisseling van de UNIGLAS-vennoten. In het kader van het UNIGLAS-kwaliteitsmanagementsysteem en de bouwrechtelijke voorschriften, zoals Duitse Ü- en CE-teken-regeling, moet principieel een kwaliteitsbewaking in de vorm van een eigen bewaking worden uitgevoerd.

Externe bewaking

Ter aanvulling van de interne kwaliteitswaarborging ondergaan de UNIGLAS-producten een externe controle door erkende keuringsinstituten. De externe bewaking gebeurt enerzijds volgens criteria van de RAL kwaliteits- en keuringsbepalingen. Bovendien worden de resultaten van de bedrijfsinterne productiecontrole door de onafhankelijke keuringsinstituten meerdere keren per jaar gecontroleerd. 

Uniglas CE certificering